Kontakt z nami
+48 514 610 004
Facebook
Newsletter
Regulamin

Barolo D.O.C.G Benenti

Wino: Barolo D.O.C.G Benenti
Producent:
Benenti
Kolor:
czerwone
Region:
Piemont
Smak:
Wytrawne
Szczepy:
Nebbiolo
Rocznik:
2006
Pojemność:
750 ml
Temp. podawania:
18°C
Alkohol:
14,5%
Cena: 134 zł (180 zł)
Produkt chwilowo niedostępny

CHARAKTERYSTYKA: Urzekające, wytrawne czerwone wino, którego smak uszlachetni i wzbogaci każdą chwilę spędzona w jego towarzystwie. Rodzina win Benenti powstała, aby spełniać specyficzne potrzeby tych, którzy funkcjonują w nowoczesnych rynkach międzynarodowych, oferując wysoką jakość przy zachowaniu uczciwych cen

KOLOR: Intensywnym czerwono-rubinowy z odcieniami granatu 

BUKIET: Intensywny, owocowy, z zapachem dzikich jagód i dzikiej róży

SMAK: Suche, pełne i eleganckie z wyważonymi garbnikami

JEDZENIE: Doskonałe do wszystkich czerwonych mięs, zwłaszcza pasuje do (dziczyzny, zajęcy, itd.). Świetne również do  gulaszu i tradycyjnie duszonego mięsa. Idealnie komponuje się ze starymi serami, zwłaszcza typowymi serów Langhe

WINIFIKACJA:
WinniceGmina Monforte d'Alba.
Powierzchnia: 3 ha.
Wysokość npm: 400 m npm
Ekspozycja: wschód, zachód i południowy zachód.
Gleba: wapienna margiel, bogate w piaski.
Gęstość plantacji4800 winorośli na hektar.
Sposób plantacji: tradycyjny Guyot.
Wiek winnicy: w przybliżeniu między 10 i 25 lat życia
Wydajność z hektara: 6500 kg.
Okres zbiorówod 25 września do 20 października.
Rodzaj zbioru: zbieranie ręcznie ze szczegółową selekcją
Fermentacjaw zbiornikach stalowych.
Temperatura fermentacji: maksymalnie 28 °.
Długość fermentacji: 8 dni.
Fermentacja malolaktyczna: tak.
Starzenie24 - 30 miesięcy w mniejszych beczkach i 17 hl beczkach, również z  francuskiego dębu.

 

 

 

Realizacja strony www - DevilArt
Jesteś naszym: 237622 gościem