Kontakt z nami
+48 514 610 004
Facebook
Newsletter
Regulamin

Nebbiolo d'Alba

Wino: Nebbiolo d'Alba
Producent:
Paolo Monti
Kolor:
czerwone
Region:
Piemont
Smak:
Wytrawne
Szczepy:
Nebbiolo
Rocznik:
2008
Pojemność:
750 ml
Temp. podawania:
18°C
Alkohol:
13,5%
Cena: 100 zł (135 zł)

CHARAKTERYSTYKA: Najwyższej klasy czerwone wytrawne wino, którego struktura posiada duży potencjał starzenia, nawet ok. 25 lat

KOLOR: Czerwono-rubinowy

BUKIET: Bardzo przyjemny, intensywny, z owocowymi refleksami

SMAK: Czysty dla podniebienia, suchy i bardzo elegancki, z długim finiszem

JEDZENIE: Najlepiej pasuje do dań z dziczyzny oraz grillowanych mięs. Idealny towarzysz serów w średnim wieku

SZCZEP: 100% Nebbiolo

WINIFIKACJA:

Położenie Południowe - 400 metrów n.p.m - Chiese cru

Gleba piszczysto - wapienna, z 20% gliny ( Le Chiese)

Wydajność 6 ton na hektar

Zbiór Ręczny,z ściśle określoną selekcją wingoron.

Czas winobrania ostatnie 10 dni września

Winifikacja/Proces tworzenia wina  Maceracja przez 6 dni w temperatrzue maksymalnej 25°C

Dojrzewanie Wino pozostaje przez 12 miesięcy w beczce, a następnie zanim zostanie zabutelkowane przetrzymywane jest w nierdzewnej kadzi przez około 3 miesiące.

Butelkowanie W sierpniu


 

 

Realizacja strony www - DevilArt
Jesteś naszym: 237655 gościem