Begali jest rodzinną firmą usytuowaną w uroczym regionie Valpolicella, między Pedemonte a wzgórzami Castelrotto, niedaleko Werony i jeziora Garda. Od początku 1900r. przeszli z ojca na syna, zachowując tradycję oraz miłość do swojej ziemi i pracy. Ich winnice (8 hektarów) położone są na wzgórzu, w małej wiosce o nazwie Cengia. Nazwa ta pochodzi ze skał rozrzuconych na wzgórzy. Jest to powód dlaczego wina, które produkują są tak bogate w aromaty i typowe smaki żyznej ziemi, odzwierciedlające harmonię charakterystyczną dla tego obszaru.
l’Azienda Agricola Begali Lorenzo są bardzo zdeterminowani i zachowują wielką ostrożność w procesie produkcji wina, z pracy w winnicy do pracy w piwnicy. To promuje ich ciągłe szukanie do poprawy jakości przy jednoczesnym poszanowaniu tradycji.

Używają mieszanki najważniejszych winogron regionu Valpolicella: Corvina (i Corvinone), Rondinella i innych rodzimych winogron.