Barwa: Czerwone
Smak: Półwytrawne
Szczepy: 85% Croatina/ Pinot Noir, 15% Uva Rara
Pojemność: 750ml
Temp. podawania: 16-18 ℃
Alkohol: 12%
Charakterystyka: Bonarda to odmiana winorośli pochodząca z włoskiego regionu Piemont, ale jest również dumą regionu Oltrpo Pavese. W nosie wyczuwalne nuty jagodowe, dojrzała wiśnia. Usta pełne słodyczy, choć to wino wytrawne. Taniny miękkie i okrągłe. To zdecydowanie oryginalne w smaku wino, którego warto spróbować.
Kolor: Intensywny rubinowy kolor
Bukiet: Miły, owocowy z nutą wiśni
Smak: Pełny, owocowy i dobrze zbilansowany
Jedzenie: Świetnie pasujące do potraw mięsnych, gulaszy mięsnych oraz serów, genialne do codziennego picia jak i wykwintnej kolacji.
Świetnie pasujące do potraw mięsnych, gulaszy mięsnych oraz serów, genialne do codziennego picia jak i wykwintnej kolacji.
12%
16-18 ℃