Barwa: Czerwone
Smak: Wytrawne
Szczepy: Corvina Rondinella
Pojemność: 0,75
Temp. podawania: 15 ℃
Alkohol: 16%
Charakterystyka: Tigiolo jest czerwonym winem IGT (Tipical Geografic Identification), Uzyskano je z suszenia winogron, które zostały pozostawione do odpoczynku w okresie od września do października. Jest to wino nowej generacji, a swoją nazwę zawdzięcza jej producentom (Tiliana Giordano Lorenzo). Jest rafinowane około 24 miesiący w "tonneaux" a następnie w butelkach.
Kolor: Ciemno czerwony rubin (granat gdy jest dojrzały)
Bukiet: Intensywny i ostry.
Smak: Miękki i suchy
Jedzenie: Idealne z daniami głównymi, zwłaszcza jeśli zawierają czerwone mięso.
Idealne z daniami głównymi, zwłaszcza jeśli zawierają czerwone mięso.
16%
15 ℃